ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

3dcbd8056f504532259e733a4b9e2ae3 XLНа 16 септември тържествено в двора на училището се откри новата учебна 2013/2014 година.

След химна на Р България и издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме  г-жа Александра Хорозова - директор на СОУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград прочете поздравлението на Министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова за новата учебна 2013/2014 година.

В празничното си слово  г-жа Александра Хорозова каза:"Нека учениците – нашите деца, нашата радост, тревога и надежда да растат и се възпитават в спокойствие и мир, нека нищо не помрачава грейналите детски очи.Нашите деца заслужават повече,а това значи,че ние сме длъжни да им дадем повече.

 

От свое име и от името на учителите и учениците аз благодаря на всички, които подават ръка на училището ни за решаване на неговите проблеми. Нека родителите да завещаят обичта си към всичко българско, да даряват децата си с нежност и търпение, за да се гордеем утре с достойни наследници.

И в бъдеще ще разчитаме на широка обществена подкрепа, защото дълг е на всички нас да възпитаваме и образоваме всяко ново поколение, да подготвим родолюбиви българи, достойни граждани на Европа и света.          Приоритетът в обществения живот е образованието, защото приоритетът, наречен  образование, се превежда лесно: по-добро образование – по-добро бъдеще за България."

Поздравления по случай новата учебна година отправиха Кметът на Община Ивайловград - г-жа Диана Овчарова, г-н Стефан Танев - народен представител в 42-то НС от Хасковски избирателен район.Отец Здравослав поздрави и благослови всички присъстващи, като ги поръси със светена вода.
Последва ритуал по посрещане на първокласниците в училище. За 35 деца това бе първият учебен ден в живота им.  Спазена бе традицията първолаците да бъдат посрещнати с пита и мед. В обръщението си към тях г-жа Хорозова им пожела на добър час и да бъдат търпеливи и трудолюбиви, защото стотици пораснали и успели в знанието деца са най-голямата награда. 
Всеки първокласник получи подарък и поздравление от кмета на Община Ивайловград  - г-жа Диана Овчарова.

Г-н Стефан Танев - депутат в 42-то НС от Хасковски избирателен район - дари на училищната библиотека енциклопедии за ученика.