38 ЗРЕЛОСТНИЦИ ОТ ВИПУСК 2017 Г. НА СУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ИВАЙЛОВГРАД ВЗЕХА ДИПЛОМИ ЗА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

И тази учебна година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се раздели с още един випуск, знаещи и можещи момчета и момичета. След успешното представяне на Държавните зрелостни изпити 38 абитуриенти получиха дипломите си за средно образование. Най-после 12-годишният им неуморен труд бе увенчан с успех.  

Събитието се състоя в една от класните стаи на  училището, където цареше неповторима атмосфера. Усмивки грееха по лицата на бившите вече ученици и техните учители и сякаш на този ден отново се празнуваше най-духовният от всички празници – денят на словото и знанието.

Неизменно, като всеки училищен празник, и този бе открит от директора на гимназията - г-жа Александра Хорозова, която лично връчи дипломите на зрелостниците. С особено вълнение и гордост тя сподели постигнатите успехи на зрелостниците и оцени високо професионализма на учителите, работещи в гимназията.

Осем са зрелостниците отличници на випуска, получили награда книги:  Илиана Христова Христова със среден успех от дипломата за средно образование – 5.90, Маргарита Костадинова Кръстева - 5.83, Антон Константинов Димов - 5.82, Георги Ангелов Кетенев - 5.81, Мариела Иванова Петрова - 5.79, Стефка Руменова Стефанова - 5.76, Яница Янкова Кондакчиева - 5.75, Гергана Николаева Колева - 5.73.

Учениците от Випуск 2017 на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград си тръгват. Те са отправили взор в бъдещето. Много от тях вече са избрали своя път и се подготвят за тежките кандидатстудентски изпити  в престижни университети. За учителите остава чувството за добре свършената работа. На есен те ще посрещнат новия випуск и отново ще обучават и възпитават, ще разпалват неугасващия ботевски дух, за да могат пак, когато техните възпитаници стигнат до финала, да усетят по неповторим начин удовлетворението от успехите на своите ученици.