СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 29 септември

За втора поредна година СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 29 септември. Учениците от училището се присъединиха към хиляди други свои връстници от цялата страна, като взеха участие в широк спектър от спортове. Най - малките ученици мериха сили в щафетни и подвижни игри. По - големите ученици играха волейбол и баскетбол. Под ритъма на музиката се изви голямо хоро.

Европейският ден на спорта в училище е вдъхновен от Унгарския ден на спорта в училище. Тази година той се проведе на 29-ти септември.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.