СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се присъедини към инициативата „Розите на България”

СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се присъедини към инициативата „Розите на България“, посветена на 11 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата "Розите на България" е първото по рода си честване, организирано от Министерството на образованието и науката в партньорство с Министерство на външните работи,Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

 В 10.30 ч. възпитаници на училището и учители извиха кръшно хоро на фона на избраната за инициативата музика "Празнична сюита".

По случай празника десетки хиляди българи на пет континента се обединиха от родните традиции и култура, за да извият българско хоро. Българската фолклорна музика може да обединява и да ни прави сплотена общност, където и да се намираме и тази музика може да предизвика родолюбиви чувства у всеки от нас и да привлече вниманието с ритъм, текст и изпълнение. На 11 май, ние, българите, показахме своя патриотичен дух и единство по целия свят, предизвикахме все повече хора да мислят, да преживяват и да обичат България.