Йоана Терзиева от V клас на СУ “Христо Ботев“ Ивайловград, бе наградена в националния конкурс за детска рисунка „Аз и Детското полицейско управление“.

Конкурсът, в който се включиха 87 ученици от различни краища на страната, се проведе в края на 2019 г.

За отличното си представяне петокласничката получи грамота и награди от Главна дирекция „Национална полиция“.

Рисунката на Йоана, заедно с творбите на останалите участници, ще стане част от благотворителната кампания на Главна дирекция „Национална полиция“ – „Деца помагат на деца“. Детските рисунки ще бъдат изложени и продадени на годишната церемония "Полицай на годината", а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Програмата "Детско полицейско управление" се реализира в СУ „Христо Ботев“ Ивайловград от 2018 г.
В инициативата участват 18 ученици от V клас. Техен ръководител е Желязко Георгиев.                                                   

Инициативата „Детско полицейско управление“ е на Министерството на вътрешните работи. Реализира се във взаимодействие с министерствата на образованието и правосъдието, Българската православна църква, Българския младежки червен кръст и Българския туристически съюз. Идеята е учениците да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; за справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; за отстояване на своите права и отговорности пред обществото; работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.