Коледно тържество в първи клас

С много вълнение и радост първокласниците от СУ “Христо Ботев” – Ивайловград отбелязаха предстоящите Коледни празници.
    Децата изпълниха стихотворения и песни и показаха с какво нетърпение очакват Коледа и Нова година. Пред своите родители и гости те  рецитираха стихове за зимата, радостта на децата и очакването на много подаръци.
    Най-силни емоции предизвика идването на Дядо Коледа, който поздрави малките ученици и им подари книжки и лакомства.

Побратимяване на две училища – СУ „Христо Ботев“ - гр. Ивайловград и Първа гимназия в гр. Орестиада, Р Гърция

СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград се побратими с Първа гимназия в Орестиада, Р Гърция. След поредица от срещи между ръководствата и учители от двете гимназии на 19.12.2017 г. директорите на двете образователни институции – г-жа Александра Хорозова и г-н Георгиос Стергатос – подписаха в Орестиада протокол за побратимяване с цел укрепване на връзките в образованието и културната идентичност между българите и гърците. Основна цел на побратимяването е създаване на дух на приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете училища чрез разширяване и разнообразяване на взаимно организираните мероприятия в областта на образованието и културата, сравняване на минало и настояще в търсене на приликите и различията на двете европейски страни чрез изучаване на културното наследство на двата района, осъзнаване на европейското единство в средата на националните специфики и езиковото разнообразие.
            Побратимяването продължи с приятелска среща по волейбол, хора и танци.
Директорът на СУ „ Христо Ботев” покани своите гръцки колеги да присъстват на празника на Ивайловград – 14 февруари.

Кутийка с Коледни чудеса

Коледа е времето, в което вярваме по-силно в чудесата. Със своето раждане Христос донася на земята частица от красотата на небесното царство, а децата са ни носители на тази божия красота.
    Учениците от II а клас на СУ „Христо Ботев” по проекта „Твоят час” с много трепет и желание заедно със своите учители подготвиха и изнесоха на 19.12.2017 г. пред гости и родители представлението „Кутийка с Коледни чудеса”. Тържеството беше заредено с много емоции, а усмивките озаряваха детските лица.

Национална седмица на четенето

В Националната седмица на четенето учениците от СУ ”Христо Ботев” - гр. Ивайловград организираха интересни занимания, с които показаха своите читателски умения и интереси.
На 12.12. 2017 г. учениците от 4 клас проведоха състезание за най- добър четец и разказвач, а на следващия ден си подариха книги за деца и юноши  от изучавани български автори.
Второкласниците направиха табло с любими стихове за зимата в рисунки и четоха приказки на християнска тематика. Госпожа Величка Чорбаджиева – директор на ОИМ – гр. Ивайловград, им гостува, като им припомни едни от най-хубавите коледни приказки.
Маратон на четенето проведоха и третокласниците.
В последния ден от седмицата на четенето ученици от 3 и 4 клас четоха на първокласниците стихотворения и приказки, с които ги пренесоха в атмосферата на вълшебните Коледно-Новогодишни празници.

Страница 3 от 44