Кутийка с Коледни чудеса

Коледа е времето, в което вярваме по-силно в чудесата. Със своето раждане Христос донася на земята частица от красотата на небесното царство, а децата са ни носители на тази божия красота.
    Учениците от II а клас на СУ „Христо Ботев” по проекта „Твоят час” с много трепет и желание заедно със своите учители подготвиха и изнесоха на 19.12.2017 г. пред гости и родители представлението „Кутийка с Коледни чудеса”. Тържеството беше заредено с много емоции, а усмивките озаряваха детските лица.

Национална седмица на четенето

В Националната седмица на четенето учениците от СУ ”Христо Ботев” - гр. Ивайловград организираха интересни занимания, с които показаха своите читателски умения и интереси.
На 12.12. 2017 г. учениците от 4 клас проведоха състезание за най- добър четец и разказвач, а на следващия ден си подариха книги за деца и юноши  от изучавани български автори.
Второкласниците направиха табло с любими стихове за зимата в рисунки и четоха приказки на християнска тематика. Госпожа Величка Чорбаджиева – директор на ОИМ – гр. Ивайловград, им гостува, като им припомни едни от най-хубавите коледни приказки.
Маратон на четенето проведоха и третокласниците.
В последния ден от седмицата на четенето ученици от 3 и 4 клас четоха на първокласниците стихотворения и приказки, с които ги пренесоха в атмосферата на вълшебните Коледно-Новогодишни празници.

Европа за младите хора

На 22.11.2017 г. (сряда) Областен информационен център – гр. Хасково проведе в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград публично информационно събитие на тема: „Европа за младите хора”, насочено към младежи и представители на образователната институция.  Целта на срещата бе подпомагане усвояването на средствата от ЕСИФ по оперативните програми, представяне на програма „Еразъм+“, запознаване на младите хора с техните права в ЕС и популяризиране на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е обявена за „Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия”.  През 2017 - та година календарният ден за възпоменание на жертвите  бе 19 ноември.

По този повод ученици и Комисията за безопасност на движението по пътищата в СУ “Христо Ботев” – гр. Ивайловград издадоха информационно табло с призив към подрастващите, рисунки и снимки.

В навечерието на Световния ден за възпоменание второкласниците се включиха в националния конкурс за рисунки “Не на войната по пътищата“, организиран от СНЦ „Стоп на войната по пътищата”, родителите на загиналите на връх  Великден 2011 г. в Симеоновград шест деца и община Симеоновград.

Прочети още...

Страница 3 от 43