ХЕЛОУИН ПАРТИ

Хелоуин парти събра ученици, учители, родители и гости на Ивайловград. Физкултурният салон на  СУ "Христо Ботев"  - гр.  Ивайловград бе препълнен с ученици, които се бяха маскирали като вещици, зомбита, духове, вампири и призраци за празника Хелоуин. Неусетно в много танци, смях, игри и закачки преминаха няколко часа от партито. За високия градус на настроението се погрижиха водещите -  Ламбрети и Деница - ученици от Х а клас на училището. Всички, които бяха положили много усилия в маскирането си, взеха участие в конкурсите за най-добър костюм с тиквен фенер и за най-вкусен сладкиш, а победителите получиха награди, осигурени от „Винивел“ ООД - Винарска изба Ямантиеви.

Прочети още...

1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

С традиционно факелно шествие по централната улица на Ивайловград и тази година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград отбелязя Деня на народните будители. В шествието участваха учители и ученици от училището. То бе водено от барабанчик и знаменната група на училището. Ученици носеха портрети на изтъкнати български просветни, културни дейци и революционери.Тържеството продължи на площада в града под звуците на химна на народните будители и фанфарната музика на училището.

            В празничното си слово г-жа Александра Хорозова - Директор на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград поздрави всички учители, културни и просветни дейци и подчерта, че "Първи ноември – Денят на покровителя на България Св. Иван Рилски Чудотворец – се чества за първи път през 1909 г., за да се превърне от 1922 г. в празник на народните будители. Това са хората, които виждат отвъд ежедневието, следовници на старобългарската книжовна мощ и величие. Хората, които ще останат винаги живата и вечна връзка между минало, настояще и бъдеще. Те са тези, които ни дават надеждата, че народът ни ще прескочи всички съдбоносни изпитания и ще оцелее.

Прочети още...

Европа навлиза в българските земи (втората половина на XIX – началото на XX в.)

В навечерието на Деня на народните будители и по повод 10 години членство на България в ЕС ученици от СУ „Христо Ботев” гостуваха на  Общинския исторически музей – Ивайловград. Полина Димитрова от 10 а клас и Ивет Чакърова от 12 а клас представиха своите разработки, с които участваха в националната ученическа историческа конференция в град Русе на тема „Европа навлиза в българските земи (втората половина на XIX – началото на XX в.)“. С докладите си младите изследователи ни запознаха с поминъка и архитектурата в района на Ортакьой, историята на града, проследиха как европейските порядки навлизат в нашите земи и запазения дух,  гражданско общество и хора, следващи новото, европейското.

Прочети още...

СЪОБЩЕНИЕ

 СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград уведомява всички заинтересовани фирми, че приема оферти за пелети за отопление.

Всички оферти се приемат на адрес:  СУ „Христо Ботев” - гр. Ивайловград - 6570, ул. „Волгоград” №5 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 17.00 ч. на 31.10.2017 г.

 

Александра Хорозова – Директор на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Страница 4 от 43