15 СЕПТЕМВРИ – ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени и буди размисли. На този ден всяка година училищата разтварят широко своите врати и с радост посрещат всички ученици.

На 15 септември тържествено в двора на СУ "Христо Ботев" се откри новата учебна 2017/2018 година. След химна на Р България и издигане на националния флаг, посрещане на училищното знаме  под звуците на училищната фанфарна музика г-жа Александра Хорозова - директор на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград, произнесе празнично слово. В него тя благодари на всички, които подават ръка на училището за решаване на неговите проблеми и подчерта: "Нека учениците – нашите деца, нашата радост, тревога и надежда да растат и се възпитават в спокойствие и мир, нека нищо не помрачава грейналите детски очи.

Прочети още...

СЪОБЩЕНИЕ – ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

Ръководството на СУ “Христо Ботев” – гр. Ивайловград съобщава на всички ученици, че  тържеството по случай откриването на новата учебна 2017/2018 година ще се проведе на 15 септември /петък/ от 10.00 часа в двора на училището. Всички ученици трябва да бъдат в училище в 9.45 часа.      

Александра Хорозова - Директор на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

СЪОБЩЕНИЕ

СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград уведомява всички заинтересовани фирми, че приема оферти за:

-  закуски за учениците от І – ІV клас; срок: 17.00 ч. на 15.09.2017 г.

- снабдяване с хранителни продукти на училищния стол; срок: 17.00 ч. на 15.09.2017 г.

Всички оферти се приемат в канцеларията на завеждащ АТС на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград.

 

Александра Хорозова – Директор на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Клубът за ООН гостува на Дом за стари хора

Учениците от „Клуб за ООН”  към СУ „Христо Ботев” - Ивайловград посетиха Дома за стари хора в града. Те запознаха възрастните хора с най-разпространените форми на телефонни измами. Посъветваха ги да бъдат по-внимателни и подозрителни, защото телефонните измамници измислят все нови схеми и тероризират най-вече възрастните хора. Разчита се на първоначалния емоционален шок на жертвите. Това посещение на учениците от клуба е завършек на кампанията „антикибертормоз”, чието начало се постави с отбелязването на „Денят на розовата фланелка”, с който казаха „НЕ” на тормоза във всичките му форми.

38 ЗРЕЛОСТНИЦИ ОТ ВИПУСК 2017 Г. НА СУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ИВАЙЛОВГРАД ВЗЕХА ДИПЛОМИ ЗА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

И тази учебна година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се раздели с още един випуск, знаещи и можещи момчета и момичета. След успешното представяне на Държавните зрелостни изпити 38 абитуриенти получиха дипломите си за средно образование. Най-после 12-годишният им неуморен труд бе увенчан с успех.  

Събитието се състоя в една от класните стаи на  училището, където цареше неповторима атмосфера. Усмивки грееха по лицата на бившите вече ученици и техните учители и сякаш на този ден отново се празнуваше най-духовният от всички празници – денят на словото и знанието.

Неизменно, като всеки училищен празник, и този бе открит от директора на гимназията - г-жа Александра Хорозова, която лично връчи дипломите на зрелостниците. С особено вълнение и гордост тя сподели постигнатите успехи на зрелостниците и оцени високо професионализма на учителите, работещи в гимназията.

Осем са зрелостниците отличници на випуска, получили награда книги:  Илиана Христова Христова със среден успех от дипломата за средно образование – 5.90, Маргарита Костадинова Кръстева - 5.83, Антон Константинов Димов - 5.82, Георги Ангелов Кетенев - 5.81, Мариела Иванова Петрова - 5.79, Стефка Руменова Стефанова - 5.76, Яница Янкова Кондакчиева - 5.75, Гергана Николаева Колева - 5.73.

Учениците от Випуск 2017 на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград си тръгват. Те са отправили взор в бъдещето. Много от тях вече са избрали своя път и се подготвят за тежките кандидатстудентски изпити  в престижни университети. За учителите остава чувството за добре свършената работа. На есен те ще посрещнат новия випуск и отново ще обучават и възпитават, ще разпалват неугасващия ботевски дух, за да могат пак, когато техните възпитаници стигнат до финала, да усетят по неповторим начин удовлетворението от успехите на своите ученици.

 

 

Страница 4 от 42