Четвъртокласници на гости на „Зелени балкани” в с. Левка, общ. Свиленград

"Опознай, открий и спаси белошипата ветрушка" - под това мото започна приятелството през месец декември на учениците от IV а клас при СОУ "Христо Ботев" – гр. Ивайловград с тази изчезнала птица. На 31 май учениците гостуваха на екипа на Зелени балкани в с. Левка. Незабравим, изпълнен с преживявания ден, който затвърди любовта на децата към природата, а те получиха своя нагледен урок как да се грижат за нея.

Пожелаваме успехи в трудното начинание, за да се даде по-голям шанс на белошипата ветрушка!

Прочети още...

24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, найх -българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа и на гордостта, на поета, написал, „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат”.

Прочети още...

Куклено представление „Пепеляшка”

На 15.05.2014г. учениците от 2 и 3 клас от извънкласната дейност „Учебен театър” на СОУ „Христо Ботев“ представиха куклен театър „Пепеляшка“ пред първокласниците.

Малките ученици  разпознаваха любими приказни герои  с помощта на актьорите, а след това се насладиха на кукленото представление с една от най - обичаните  приказни героини - Пепеляшка. Артистите получиха много поздравления от  публиката и бяха поласкани от хубавите думи за тях от г-жа Ал. Хорозова - директор на училището.

Прочети още...

Ден на ученическото самоуправление в училище

На 9 май 2014 г. по традиция в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград  се проведе инициативата, посветена на ученическото самоуправление. Даде се възможност на всеки ученик, който желае, да заеме длъжност в училище.

Прочети още...

Страница 38 от 44