СЪОБЩЕНИЕ

 СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград уведомява всички заинтересовани фирми, че приема оферти за пелети за отопление.

Всички оферти се приемат на адрес:  СУ „Христо Ботев” - гр. Ивайловград - 6570, ул. „Волгоград” №5 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 17.00 ч. на 31.10.2017 г.

 

Александра Хорозова – Директор на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА ИСТОРИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЕВРОПА НАВЛИЗА В БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ /ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА ХІХ – НАЧАЛОТО НА ХХ В./”

На 6 октомври 2017 г. в  зала „Княз Александър I“ на Историческия музей в гр. Русе се проведе национална ученическа историческа конференция „Европа навлиза в българските земи (втората половина на XIX – началото на XX в.)“. Организатори на форума са СУПНЕ “Фридрих Шилер“, Сдружение общественополезно училищно настоятелство „Фридрих Шилер“, Регионален исторически музей – Русе, Регионално управление на образованието – Русе с подкрепата на Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по проект „Европа без граници“. Поводът бе 10 години от приемането на България в Европейския съюз. Целта бе да се провокира интересът на учениците към миналото и историята и да се развият способностите им в сферата на проучвателната дейност.

Прочети още...

СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 29 септември

За втора поредна година СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 29 септември. Учениците от училището се присъединиха към хиляди други свои връстници от цялата страна, като взеха участие в широк спектър от спортове. Най - малките ученици мериха сили в щафетни и подвижни игри. По - големите ученици играха волейбол и баскетбол. Под ритъма на музиката се изви голямо хоро.

Европейският ден на спорта в училище е вдъхновен от Унгарския ден на спорта в училище. Тази година той се проведе на 29-ти септември.

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

15 СЕПТЕМВРИ – ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени и буди размисли. На този ден всяка година училищата разтварят широко своите врати и с радост посрещат всички ученици.

На 15 септември тържествено в двора на СУ "Христо Ботев" се откри новата учебна 2017/2018 година. След химна на Р България и издигане на националния флаг, посрещане на училищното знаме  под звуците на училищната фанфарна музика г-жа Александра Хорозова - директор на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград, произнесе празнично слово. В него тя благодари на всички, които подават ръка на училището за решаване на неговите проблеми и подчерта: "Нека учениците – нашите деца, нашата радост, тревога и надежда да растат и се възпитават в спокойствие и мир, нека нищо не помрачава грейналите детски очи.

Прочети още...

Страница 5 от 44