Х-ТИ ФОРУМ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ КЛУБОВЕ ЗА ИЗВЪНКЛАСНА ДЕЙНОСТ „МЕЧТАЙ, УЧИ, ВДЪХНОВЯВАЙ СЕ, ТВОРИ!”

На 1 и 2 юни се проведе Десетият форум на ученическите клубове за извънкласна дейност „Мечтай, учи, вдъхновявай се, твори!”. Оганизатори на събитието бяха: Регионално управление на образованието – Хасково, Средно училище „Христо Ботев” – гр. Ивайловград и Община Ивайловград. От тази учебна година заниманията по интереси са по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни  и инвестиционни фондове.

Събитието се откри на площада в града от директора на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград – г-жа Александра Хорозова. Официални гости бяха: г-н Лазар Додев – Директор на дирекция „Квалификация и кариерно развитие” в Министерството на образованието и науката, г-жа Красимира Джисова – Илиева – Началник на Регионално управление на образованието – Хасково, г-жа Христина Боева – Началник отдел „ОМДК”  в РУО - Хасково, г – жа Дарина Кисьова – Зафирова – председател на Общинския съвет в Ивайловград, и г-н Николай Панайотов – секретар на Община Ивайловград. Домакините поздравиха всички присъстващи с „Пролетен марш”, изпълнен от училищната фанфарна музика, и народни танци.

Първото участие на двудневния форум бе на площада - съвместна изява на  ученически клуб „В света на музиката”, Медна група „Славейковци”, Детски гвардейски отряд и мажоретен състав от Основно училище „Пенчо Славейков” – гр. Димитровград.

Прочети още...

Втори юни – патронен празник на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград и Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на Р България

Всяка година на 2-ри юни СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград чества патронния си празник и Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на Р България. Гости на тържеството бяха: г-жа Диана Овчарова – Кмет на Община Ивайловград, г-н Красен Кръстев – зам. – кмет на Община Ивайловград, г-н Николай Панайотов – секретар на Община Ивайловград, ръководители и представители на институции, граждани.

В празничното си слово г – жа Александра Хорозова – директор на СУ „Христо Ботев“, каза: „104 – годишното училище в Ивайловград има честта да носи името на великия български революционер и поет и в този ден ние всички прекланяме глава пред неговия подвиг.

Прочети още...

24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най - българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа и на гордостта на поета, написал, „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат”.

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май - в двора на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград всяка година по традиция се събират ученици, учители, родители, юбилейни випуски,  за да отпразнуват заедно светлия празник. 

Прочети още...

ПРИКАЗКИ ЧУДЕСНИ С ГЕРОИ ИНТЕРЕСНИ

С пъстра палитра от приказки, песни и танци, от разноцветни костюми и детски усмивки беше изпълнен спектакълът, който представиха децата от СУ „Христо Ботев“ - гр. Ивайловград. На сцената се изявиха ученици от ІІІ а клас, които развиват творческите си заложби в извънкласната форма „Учебен театър”. Πpиĸaзният cпeĸтaĸъл - съвременна интepпpeтaция нa известни приказки, пpeдизвика много усмивки и добро настроение.

Прочети още...

ВТОРО МЯСТО НА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ „ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ“

Отборът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград в състав: Христиана Петрова - 6 клас, ЗлатодараКастрева - 7 клас, Теодор Манолов – 7 клас и Хараламби Манолов – 7 клас с ръководител г-н Желязко Георгиев, се класира на второ място на областния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2017”.

На състезанието учениците демонстрираха какво са научили при практическата си подготовка за справяне с различни критични ситуации – земетресение, замърсяване с промишлени отровни вещества и др. В оспорваната надпревара сред шестте отбора от областта бе включена и проверка на уменията за използване на индивидуални средства за защита, за оказване на първа долекарска помощ и пожарна безопасност.

Страница 5 от 42