3 март – 136 години от Освобождението на България

В навечерие на Националния празник – 3 март в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се проведе тържество. В празничното си слово директорът на гимназията - г-жа Александра Хорозова подчерта значимостта на подписания преди 136 години Санстефански мирен договор.

Прочети още...

Проект на IV а клас - „Опознай, открий и спаси белошипата ветрушка”

          „Опознай, открий и спаси белошипата ветрушка” - това е мотото на четвъртокласниците от СОУ  “Христо Ботев” – гр.  Ивайловград, което са вплели в емблемата на проекта си. Колко логично! За да откриеш, а после и да спасиш ветрушката, първо трябва да я опознаеш!

Прочети още...

Филмът "Ботев: от Голгота към Свобода"

На 22.01.2014 г. ученици от СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград гледаха филма „Ботев: от Голгота към Свобода". Продукцията е дело на Искрен Красимиров, студент в НБУ.

            Филмът е подкрепен от Министерството на образованието и науката за национално турне в 35 училища в България, носещи името на Христо Ботев. Инициативата стартира на 2 декември 2013 г. и ще продължи до месец март тази година.

Прочети още...

ВЪТРЕШНОУЧИЛИЩЕН ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ

1062579 653945377981831 808726993 nОт 20.01.2014 г. в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

стартира вътрешноучилищен турнир по волейбол. В него ще вземат

участие отбори от ІХ – ХІІ клас.

Първата среща ще се състои на 20.01.2014 г. /понеделник/ от

13.30 ч. във физкултурния салон на гимназията и на нея ще мерят

сили отборите на ІХ и ХІІ б клас. Веднага след тях ще се състезават

отборите на ХІ а и ХІ б клас.

Часове по начална военна подготовка в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

chasove po nachalna voenna podgotovka         На 07.01.2014 г. с учениците от девети и десети клас на СОУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград се проведе вторият час от начална военна подготовка. Лекторът г-н Христо Щерев – мл. експерт към Областен военен отдел – Хасково, офис – Свиленград, включващ и общините Ивайловград и Любимец, запозна учениците със същността и съдържанието на гражданско-военните отношения и с мисията и задачите на въоръжените сили на Р България, участието в операции и мисии извън територията на страната.

            Начална военна подготовка за учениците от девети и десети клас се въведе от месец декември, 2013 година. Тази подготовка е в рамките на 5 часа. Условията за връщането на военно обучение бяха разписани в наредба, приета от Министерския съвет.

            Обучението се провежда в часа на класа от класния ръководител и военнослужещ, определен със заповед на Министъра на отбраната, цивилен служител от териториалните структури на Централното военно окръжие или цивилно лице въз основа на сключен граждански договор.

Прочети още...

Страница 41 от 44