Хелоуин

105 0214          Наближава веселият празник Хелоуин! Учениците от СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград, изучаващи английски език показаха сръчност, умения, изобретателност в изработването на украса за празника – фенери, венци, прилепи, вещици и др. Най-добрите бяха включени в училищна изложба.
          Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива ще им "изиграят номер".

Целодневна организация на обучението в СОУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград

От 9 януари 2012 г. в СОУ "Христо Ботев” – гр. Ивайловград се работи по проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”.по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочети още...

Международен ден на Черно море

105 0220По случай Международния ден на Черно море – 31 октомври – ученците от извънкласната форма „Екология” изготвиха макети. Това е едно от събитията, залегнали в екологичния календар, който е водещ при осъществяване на инициативите на гимназистите. Целта на младите еколози бе да привлекат вниманието на съучениците си и да покажат съпричастността си към опазването на тази уникална природна система.  

За първи път Международния ден на Черно море се отбелязва през 1996 г., когато е подписанСтратегическият план задействие за възстановяване и опазване на Черно море. Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще за 16 милиона души от шест държави, населяващи крайбрежието му, олицетворение е на ангажимента на правителствата от региона за сериозни действия и реални резултати в усилията по възстановяването и опазването на морето. Това е празник на посветените и неуморни усилия на много хора, които отделят от своето време и енергия, за да помогнат в опазването на околната среда.

1 ноември – Ден на народните будители

1viNoemvriС традиционно факелно шествие на 30.10.2014 г. от 18.00 ч. по централната улица на Ивайловград и тази година СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград щe отбелeжи 1 ноември -  Деня на народните будители.

            Ръководството на СОУ „Христо Ботев” кани гражданите да почетат с присъствието си празника.

Първи ноември е общобългарски празник на историческата памет и на националното ни самочувствие, дело на хиляди българи, вдъхвали вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото и културното възстановяване на българската държавност.

Ученически клуб за ООН на СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград отбеляза Международния ден на ООН

В навечерие на Международния ден на ООН  - 24 октомври -  ученици от клуба за ООН на СОУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград с ръководител г-жа Милена Димова – учител по история и цивилизация,  презентираха целите на хилядолетието за развитие на ООН, нейните органи и обектите в България под закрила на организацията.

Прочети още...

Страница 46 от 54