24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, найх -българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа и на гордостта, на поета, написал, „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат”.

Прочети още...

Куклено представление „Пепеляшка”

На 15.05.2014г. учениците от 2 и 3 клас от извънкласната дейност „Учебен театър” на СОУ „Христо Ботев“ представиха куклен театър „Пепеляшка“ пред първокласниците.

Малките ученици  разпознаваха любими приказни герои  с помощта на актьорите, а след това се насладиха на кукленото представление с една от най - обичаните  приказни героини - Пепеляшка. Артистите получиха много поздравления от  публиката и бяха поласкани от хубавите думи за тях от г-жа Ал. Хорозова - директор на училището.

Прочети още...

Ден на ученическото самоуправление в училище

На 9 май 2014 г. по традиция в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград  се проведе инициативата, посветена на ученическото самоуправление. Даде се възможност на всеки ученик, който желае, да заеме длъжност в училище.

Прочети още...

Четвъртокласници от СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград с медал, поощрителна награда и грамоти от Петия юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници”

На 23.04.2014 г. в Образцово Народно Читалище „Заря - 1858” - гр. Хасково се проведе журиране на получените 1451 рисунки от 351 участници, 716 колажа от 276 участници и 264 творби от чужбина от 98 участници в Петия юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници” – Хасково 2014, организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря - 1858" и Компютърна школа „Вале” – гр. Хасково под патронажа на евродепутата Мария Габриел.

Прочети още...

Страница 49 от 54