Франкофонски празник в Ивайловград

За пореден път учениците от СОУ “ Христо Ботев”, гр. Ивайловград,  изучаващи френски език,  отбелязаха франскофонския празник на 20 март - Международният ден на френския език. В организираните ателиета  най - сръчните от тях обучаваха своите връстници и гостенчета на събитието, изработвайки оригами и рисувайки без четка - техники, които те изучиха предварително от книгата “Жива енциклопедия - MEGA activités”. Най - малките изработиха пъзели Айфелова кула и катедралата „Парижката Света Богородица”, познати като най- известните символи на Париж.

Празникът бе открит с песен на любимата на всички ни Селин Дион, изпълнена от Илиана Христова на френски език.

Прочети още...

22 март – Международен ден на водата

По случай Международния ден на водата - 22 март учениците от извънкласната форма „Екология” с ръководител г-жа Галена Попова направиха презентация на тема „Водата – най-познатото вещество на Земята”.

Прочети още...

3 март – 136 години от Освобождението на България

В навечерие на Националния празник – 3 март в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се проведе тържество. В празничното си слово директорът на гимназията - г-жа Александра Хорозова подчерта значимостта на подписания преди 136 години Санстефански мирен договор.

Прочети още...

Проект на IV а клас - „Опознай, открий и спаси белошипата ветрушка”

          „Опознай, открий и спаси белошипата ветрушка” - това е мотото на четвъртокласниците от СОУ  “Христо Ботев” – гр.  Ивайловград, което са вплели в емблемата на проекта си. Колко логично! За да откриеш, а после и да спасиш ветрушката, първо трябва да я опознаеш!

Прочети още...

Филмът "Ботев: от Голгота към Свобода"

На 22.01.2014 г. ученици от СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград гледаха филма „Ботев: от Голгота към Свобода". Продукцията е дело на Искрен Красимиров, студент в НБУ.

            Филмът е подкрепен от Министерството на образованието и науката за национално турне в 35 училища в България, носещи името на Христо Ботев. Инициативата стартира на 2 декември 2013 г. и ще продължи до месец март тази година.

Прочети още...

Страница 51 от 54