ВЪТРЕШНОУЧИЛИЩЕН ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ

1062579 653945377981831 808726993 nОт 20.01.2014 г. в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

стартира вътрешноучилищен турнир по волейбол. В него ще вземат

участие отбори от ІХ – ХІІ клас.

Първата среща ще се състои на 20.01.2014 г. /понеделник/ от

13.30 ч. във физкултурния салон на гимназията и на нея ще мерят

сили отборите на ІХ и ХІІ б клас. Веднага след тях ще се състезават

отборите на ХІ а и ХІ б клас.

Часове по начална военна подготовка в СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

chasove po nachalna voenna podgotovka         На 07.01.2014 г. с учениците от девети и десети клас на СОУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград се проведе вторият час от начална военна подготовка. Лекторът г-н Христо Щерев – мл. експерт към Областен военен отдел – Хасково, офис – Свиленград, включващ и общините Ивайловград и Любимец, запозна учениците със същността и съдържанието на гражданско-военните отношения и с мисията и задачите на въоръжените сили на Р България, участието в операции и мисии извън територията на страната.

            Начална военна подготовка за учениците от девети и десети клас се въведе от месец декември, 2013 година. Тази подготовка е в рамките на 5 часа. Условията за връщането на военно обучение бяха разписани в наредба, приета от Министерския съвет.

            Обучението се провежда в часа на класа от класния ръководител и военнослужещ, определен със заповед на Министъра на отбраната, цивилен служител от териториалните структури на Централното военно окръжие или цивилно лице въз основа на сключен граждански договор.

Прочети още...

СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград чества своя вековен юбилей

На 5 декември 2013 г. с празничен спектакъл СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград чества своя 100 – годишен юбилей.

Гости на юбилейния концерт бяха: гжа Мукадес Налбант – зам. – министър на образованието и науката,г-жа Диана Овчарова – кмет на община Ивайловград, г-жа Мариела Златева – началник на РИО – Хасково, г-жа Христина Боева – началник отдел ИОМД в РИО – Хасково, г-жа Веселина Павлитова –старши експерт по организация на средното образованиев РИО – Хасково, г-жа Росица Пракова – старши експерт по организация на средното образованиев РИО – Хасково, Емил Върбанов- гл. експерт в Национален фонд “Култура”, доц. д-р Георги Граматиков – възпитаник на СОУ „Христо Ботев”, Ангел Попов - председател на регионалното историческото дружество в гр. Хасково, поетът  Петър Василев, общински съветници, бивши учители, учители пенсионери, настоящи учители, ученици, представители на институции, предприятия, граждани.

Прочети още...

Презентация „Моето училище на 100 години”

          По повод 100 – годишния си юбилей на 04.12.2013 г. СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград от 17.00 ч. откри празничната си програма с презентация на тема: „Моето училище на 100 години”.

Учениците от ІХ клас представиха историята на училището, по вълнуващ начин доказаха, че да се създаде училище, да се вградят в него мечти, да му се вдъхне неповторим дух, всичко това да се превърне в традиция и с любов да се предава на поколенията да го развиват и пазят, е нещо благородно и величаво.

Прочети още...

Страница 52 от 54