Пламен Крапейков с трета награда на регионален рецитаторски конкурс

На 27.03.2017 година в ОП „Младежки център“ – Хасково се проведе Четвъртият регионален рецитаторски конкурс за изпълнение на стихотворение, басня, монолог и откъс от проза. На мероприятието участваха ученици от различни населени места от област Хасково. Всички те се представиха с произведения по свой избор.

СУ „Хр. Ботев“ - Ивайловград също имаше свой представител -Пламен Карапейков,който достойно се състезава във втора възрастова група – ученици до 15-годишна възраст. Осмокласникът участва със стихотворението „Да се завърнеш в бащината къща“ от Димчо Дебелянов. С много чувство и нескрита емоция нашият възпитаник заслужено спечели аплодисментите на публиката. В края на конкурса тричленното жури присъди на Пламен Карапейков трета награда в категория ученици до 15-годишна възраст.

Прочети още...

Отлично представяне на национално състезание по музика

За поредна година в град Пловдив, в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство се проведе Националното състезание по музика "Ключът на музиката". Състезанието е предназначено за ученици от 4 до 7 клас.

За участие на националния кръг на състезанието от СУ "Христо Ботев" – гр. Ивайловград се класираха четирима ученици: Анна Чанкова и Валерия Михалева - от 4 клас, Милко Войводов - от 5 клас и Даяна Авджиева - от 6 клас. За отличното си представяне участниците получиха грамоти и статуетки на ключа Сол.

Световен ден на водата

Учениците от извънкласна форма Екология заедно със свои съученици участваха в конкурс за есе на тема: "Водата - основен ресурс и наследство, което трябва да пазим ". Представянето на есетата бе посветено на Световния ден на водата 22 март. Денят се чества всяка година на 22 март, за да се привлече публичното внимание към значението на питейната вода. Цел на Световния ден на водата е и застъпничеството за устойчивото управление на ресурсите на питейна вода. Чистата вода е жизненоважна за здравето, но 10% от населението на Земята няма достъп до питейна вода, което увеличава риска от заразни заболявания и ранна смърт.

Прочети още...

Bonne fete, les francophones!

Отново 20 март - Международният ден на френския език, вдъхнови художествения талант на децата ни. В часовете по френски език и изобразително изкуство учениците от СУ "Христо Ботев" сътвориха света на любовта, приятелството, доверието и споделянето в красиви рисунки, с които подредиха изложба "Езика на любовта срещу езика на омразата", открита от Директора – г-жа Хорозова. Най- малките франкофони от трети клас с удоволстие изписаха балони с френски думи и изрази за обич, нежност и благодарност, които ще подарят на свои приятели. Така училището ни се превърна в духовна територия на доброто, малка частичка от голямото световно семейство на франкофонията.

Прочети още...

ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ОБЕКТИ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ОТ ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД

Клубът за ООН при СУ „Христо Ботев” - Ивайловград представи презентация на тема: „Културно-историческо наследство и природни забележителности в Ивайловградския край”. Целта бе популяризиране на обектите с национално значение от родния край. Някои от обектите и забележителностите бяха познати на учениците, за други получиха нова информация. С презентацията се показа и богатството на растителни и животински видове в родния ни край. Представянето си учениците завършиха с думите: „Не може да се опише с думи магията на това място - Ивайловград и на чистата природа. Трябва да се види.”

Страница 7 от 42