ПРИКАЗКИ ЧУДЕСНИ С ГЕРОИ ИНТЕРЕСНИ

С пъстра палитра от приказки, песни и танци, от разноцветни костюми и детски усмивки беше изпълнен спектакълът, който представиха децата от СУ „Христо Ботев“ - гр. Ивайловград. На сцената се изявиха ученици от ІІІ а клас, които развиват творческите си заложби в извънкласната форма „Учебен театър”. Πpиĸaзният cпeĸтaĸъл - съвременна интepпpeтaция нa известни приказки, пpeдизвика много усмивки и добро настроение.

Прочети още...

ВТОРО МЯСТО НА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ „ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ“

Отборът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград в състав: Христиана Петрова - 6 клас, ЗлатодараКастрева - 7 клас, Теодор Манолов – 7 клас и Хараламби Манолов – 7 клас с ръководител г-н Желязко Георгиев, се класира на второ място на областния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2017”.

На състезанието учениците демонстрираха какво са научили при практическата си подготовка за справяне с различни критични ситуации – земетресение, замърсяване с промишлени отровни вещества и др. В оспорваната надпревара сред шестте отбора от областта бе включена и проверка на уменията за използване на индивидуални средства за защита, за оказване на първа долекарска помощ и пожарна безопасност.

Първо място на зоналното състезание по шах

На 27.04.2017 г. в Младежки център – гр. Хасково се проведе зоналното ученическо първенство по шах. Във възрастова група V – VІІ клас отборът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград в състав: Димитър Ингилизов, Васил Атанасов, Александър Абаджиев и Росимира Георгиева, Антонио Драгнев извоюва престижното І-во място и се класира за националното ученическо първенство.

 

Първенци в пролетно фолклорно надиграване „Богоровци и приятели танцуват“

Отборът на СУ „Христо Ботев“ – гр. Ивайловград стана победител на пролетно фолклорно надиграване „Богоровци и приятели танцуват“ в гр. Димитровград. То се провежда за осма поредна година и дава поле за изява на любители на фолклорни ритми от различни учебни заведения. Повече от час учениците танцуваха под ритъма на българската народна музика.

Пролетното фолклорно надиграване бе истински празник. Младите танцьори показаха  любовта си към българския фолклор, който е извор на жива вода, и в който са скрити здравите корени на нацията. Те доказаха уникалността и самобитността на българските народни танци.

Тази година събитието бе посветено на 70-годишнината на гр. Димитровград.

Прочети още...

Практическо занятие по гражданска защита се проведе в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

На 26 април 2017 г. в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се проведе практическо занятие по гражданска защита, предназначено за случаи на опасност от земетресение и пожар. То е част от училищния план за защита при бедствия и аварии на учениците, педагогическия и помощния персонал на училището. В него се включиха всички ученици, учители и служители на училището. Малко преди края на третия учебен час чрез използван сигнал за задействане на сиренно-оповестителната система на училището всички, намиращи се в сградата, напуснаха помещенията в съответния ред и се построиха за проверка на безопасно разстояние от корпуса на училището.

Това е редовно провеждано обучение в СУ ”Христо Ботев” с оглед затвърждаване на правилата за поведение в случай на опасност и прилагане на умения в такива ситуации.

Страница 7 от 43