Втори юни – патронен празник на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград и Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на Р България

Всяка година на 2-ри юни СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград чества патронния си празник и Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на Р България. Гости на тържеството бяха: г-жа Диана Овчарова – Кмет на Община Ивайловград, г-н Красен Кръстев – зам. – кмет на Община Ивайловград, г-н Николай Панайотов – секретар на Община Ивайловград, ръководители и представители на институции, граждани.

В празничното си слово г – жа Александра Хорозова – директор на СУ „Христо Ботев“, каза: „104 – годишното училище в Ивайловград има честта да носи името на великия български революционер и поет и в този ден ние всички прекланяме глава пред неговия подвиг.

Прочети още...

24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най - българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа и на гордостта на поета, написал, „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат”.

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май - в двора на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград всяка година по традиция се събират ученици, учители, родители, юбилейни випуски,  за да отпразнуват заедно светлия празник. 

Прочети още...

ПРИКАЗКИ ЧУДЕСНИ С ГЕРОИ ИНТЕРЕСНИ

С пъстра палитра от приказки, песни и танци, от разноцветни костюми и детски усмивки беше изпълнен спектакълът, който представиха децата от СУ „Христо Ботев“ - гр. Ивайловград. На сцената се изявиха ученици от ІІІ а клас, които развиват творческите си заложби в извънкласната форма „Учебен театър”. Πpиĸaзният cпeĸтaĸъл - съвременна интepпpeтaция нa известни приказки, пpeдизвика много усмивки и добро настроение.

Прочети още...

ВТОРО МЯСТО НА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ „ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ“

Отборът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград в състав: Христиана Петрова - 6 клас, ЗлатодараКастрева - 7 клас, Теодор Манолов – 7 клас и Хараламби Манолов – 7 клас с ръководител г-н Желязко Георгиев, се класира на второ място на областния етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2017”.

На състезанието учениците демонстрираха какво са научили при практическата си подготовка за справяне с различни критични ситуации – земетресение, замърсяване с промишлени отровни вещества и др. В оспорваната надпревара сред шестте отбора от областта бе включена и проверка на уменията за използване на индивидуални средства за защита, за оказване на първа долекарска помощ и пожарна безопасност.

Първо място на зоналното състезание по шах

На 27.04.2017 г. в Младежки център – гр. Хасково се проведе зоналното ученическо първенство по шах. Във възрастова група V – VІІ клас отборът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград в състав: Димитър Ингилизов, Васил Атанасов, Александър Абаджиев и Росимира Георгиева, Антонио Драгнев извоюва престижното І-во място и се класира за националното ученическо първенство.

 

Страница 7 от 44