Нека бъдем по-добри

На 19.12.2016 г. второкласниците посетиха Дом за стари хора и Дневен център за деца с увреждания. Със своите Коледно - Новогодишни стихотворения и песни те създадоха истински празник за възрастните хора и децата. ‘’Нека бъдем по-добри, не само в такива дни!’’ бе тяхното послание, което докосна сърцата на всички. Учениците подариха и ръчно изработени картички.

На гости на Втора гимназия в гр. Димотика, Р Гърция

На 16.12.2016 година ученици и учители, водени от директора на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград, гостуваха на побратимената Втора гимназия в град Димотика, Р Гърция. Основна цел на посещението в навечерието на Коледно – Новогодишните празници бе среща между ученици от двете училища. В тази връзка се проведе приятелска среща по волейбол между отбори на двете училища. След оспорван двубой тимът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград победи домакините. На отбора победител бе връчена купа от директора на Втора гимназия, а също и медали на двата отбора. Преди началото на срещата и по време на почивките мужду геймовете ученици от двете училища представиха народни хора и модерни танци. Ивайловградските ученици подариха на своите гръцки приятели коледни сувенири, изработени в училище. След спортното мероприятие българската група посети местния музей.

Прочети още...

В навечерие на Коледа с усмивка

На 14.12.2016 г. учениците от II а клас поздравиха хората с увреждания от община Ивайловград с предстоящите Коледно -Новогодишни празници.

На всеки от присъстващите второкласниците подариха по една ръчно изработена картичка с Коледно послание: „В Коледната нощ сиянието на Божията звезда вещае доброта, хармония, здраве, добронамереност, с които да направи света по-добър и съвършен.
Весела Коледа!“.

Малчуганите развълнуваха зрителите и стоплиха сърцата им със своите стихотворения и песни. 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Каним Ви на родителска среща за излъчване на представители за участие в общоучилищно събрание за учредяване и избор на Обществен съвет в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Срещата ще се проведе на 12.12.2016 г. от 17.30 ч. по класове и паралелки в СУ „Христо Ботев” - гр. Ивайловград. Веднага след проведените по класове и паралелки срещи с излъчените представители на родителите ще се проведе Учредително събрание за избор на Обществен съвет на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград.

 

Александра Хорозова - Директор на СУ „Христо Ботев” - гр. Ивайловград

ПЪРВИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СЪС СПИН

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. По този повод ученици от извънкласната форма "Екология" при СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград съвместно с представители на МКБППМН и служители на община Ивайловград проведоха информационна кампания. Здравните работници в училище -  Катя Арабова и Иванка Костова, запознаха подрастващите с начините на заразяване с вируса на ХИВ и препоръките за предпазване от болестта. Бяха раздадени и брошури, символични червени лентички, презервативи на учениците от 8 до 12 клас.

            Световният ден за борба с ХИВ/СПИН се отбелязва за първи път през 1988 г. Тогава Световната здравна организация в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

            От 1996 г. с отбелязването на този ден се ангажира Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава този ден се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността. 
            През 2004 г. е създадена независимата организация - World AIDS Campaign, която поема провеждането на кампаниите. Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS) продължава да оказва финансова и техническа подкрепа.

Прочети още...

Страница 8 от 40