Първенци в пролетно фолклорно надиграване „Богоровци и приятели танцуват“

Отборът на СУ „Христо Ботев“ – гр. Ивайловград стана победител на пролетно фолклорно надиграване „Богоровци и приятели танцуват“ в гр. Димитровград. То се провежда за осма поредна година и дава поле за изява на любители на фолклорни ритми от различни учебни заведения. Повече от час учениците танцуваха под ритъма на българската народна музика.

Пролетното фолклорно надиграване бе истински празник. Младите танцьори показаха  любовта си към българския фолклор, който е извор на жива вода, и в който са скрити здравите корени на нацията. Те доказаха уникалността и самобитността на българските народни танци.

Тази година събитието бе посветено на 70-годишнината на гр. Димитровград.

Прочети още...

Практическо занятие по гражданска защита се проведе в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

На 26 април 2017 г. в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград се проведе практическо занятие по гражданска защита, предназначено за случаи на опасност от земетресение и пожар. То е част от училищния план за защита при бедствия и аварии на учениците, педагогическия и помощния персонал на училището. В него се включиха всички ученици, учители и служители на училището. Малко преди края на третия учебен час чрез използван сигнал за задействане на сиренно-оповестителната система на училището всички, намиращи се в сградата, напуснаха помещенията в съответния ред и се построиха за проверка на безопасно разстояние от корпуса на училището.

Това е редовно провеждано обучение в СУ ”Христо Ботев” с оглед затвърждаване на правилата за поведение в случай на опасност и прилагане на умения в такива ситуации.

ПРОЛЕТНО ФОЛКЛОРНО НАДИГРАВАНЕ 6 – ПРАЗНИК НА ФОЛКЛОРНИТЕ ОБЛАСТИ

За шеста поредна година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград организира пролетно фолклорно надиграване. На 6 април в 17,30 часа физкултурният салон на училището се превърна в танцова арена. Повече от час учениците от местното училище танцуваха под ритъма на българската народна музика.

Публиката се наслаждаваше на играта на 5 отбора: първи отбор – учениците от 5-6 клас, втори отбор – учениците от 7-8 клас, трети отбор – учениците от 9 клас, четвърти отбор – учениците от 10 клас и пети отбор – учениците от 11 клас. Отборите представиха хора от 5 фолклорни области: Тракийска, Северняшка, Шопска, Добруджанска и Пиринска. Любовта към българския фолклор е дълбоко залегнал в сърцата на учениците, това показваха усмивките им по време на танц. 

Прочети още...

Азбучен зоопрак

Учениците от 1 клас на СУ “Христо Ботев“ – гр. Ивайловград отпразнуваха изучването на буквите с тържество „Азбучен зоопрак“. С много емоции и радост те споделиха радостта си, че вече могат да четат. Затова им помогнаха едни от най-интересните животни на планетата, които децата сами изрисуваха и подготвиха представянето на техните букви, а и разказаха интересни факти за тях. Публиката помагаше в атрактивното представяне на буквите. Малките азбукарчета четоха откъси от приказки, казваха скороговорки, представиха драматизация, пяха песни и танцуваха. За отличното си представяне получиха поздрави, книжки и торта с букви и изненади - късметчета.

Прочети още...

Пламен Крапейков с трета награда на регионален рецитаторски конкурс

На 27.03.2017 година в ОП „Младежки център“ – Хасково се проведе Четвъртият регионален рецитаторски конкурс за изпълнение на стихотворение, басня, монолог и откъс от проза. На мероприятието участваха ученици от различни населени места от област Хасково. Всички те се представиха с произведения по свой избор.

СУ „Хр. Ботев“ - Ивайловград също имаше свой представител -Пламен Карапейков,който достойно се състезава във втора възрастова група – ученици до 15-годишна възраст. Осмокласникът участва със стихотворението „Да се завърнеш в бащината къща“ от Димчо Дебелянов. С много чувство и нескрита емоция нашият възпитаник заслужено спечели аплодисментите на публиката. В края на конкурса тричленното жури присъди на Пламен Карапейков трета награда в категория ученици до 15-годишна възраст.

Прочети още...

Страница 8 от 44