ПРОЛЕТНО ФОЛКЛОРНО НАДИГРАВАНЕ 6 – ПРАЗНИК НА ФОЛКЛОРНИТЕ ОБЛАСТИ

За шеста поредна година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград организира пролетно фолклорно надиграване. На 6 април в 17,30 часа физкултурният салон на училището се превърна в танцова арена. Повече от час учениците от местното училище танцуваха под ритъма на българската народна музика.

Публиката се наслаждаваше на играта на 5 отбора: първи отбор – учениците от 5-6 клас, втори отбор – учениците от 7-8 клас, трети отбор – учениците от 9 клас, четвърти отбор – учениците от 10 клас и пети отбор – учениците от 11 клас. Отборите представиха хора от 5 фолклорни области: Тракийска, Северняшка, Шопска, Добруджанска и Пиринска. Любовта към българския фолклор е дълбоко залегнал в сърцата на учениците, това показваха усмивките им по време на танц. 

Прочети още...

Азбучен зоопрак

Учениците от 1 клас на СУ “Христо Ботев“ – гр. Ивайловград отпразнуваха изучването на буквите с тържество „Азбучен зоопрак“. С много емоции и радост те споделиха радостта си, че вече могат да четат. Затова им помогнаха едни от най-интересните животни на планетата, които децата сами изрисуваха и подготвиха представянето на техните букви, а и разказаха интересни факти за тях. Публиката помагаше в атрактивното представяне на буквите. Малките азбукарчета четоха откъси от приказки, казваха скороговорки, представиха драматизация, пяха песни и танцуваха. За отличното си представяне получиха поздрави, книжки и торта с букви и изненади - късметчета.

Прочети още...

Пламен Крапейков с трета награда на регионален рецитаторски конкурс

На 27.03.2017 година в ОП „Младежки център“ – Хасково се проведе Четвъртият регионален рецитаторски конкурс за изпълнение на стихотворение, басня, монолог и откъс от проза. На мероприятието участваха ученици от различни населени места от област Хасково. Всички те се представиха с произведения по свой избор.

СУ „Хр. Ботев“ - Ивайловград също имаше свой представител -Пламен Карапейков,който достойно се състезава във втора възрастова група – ученици до 15-годишна възраст. Осмокласникът участва със стихотворението „Да се завърнеш в бащината къща“ от Димчо Дебелянов. С много чувство и нескрита емоция нашият възпитаник заслужено спечели аплодисментите на публиката. В края на конкурса тричленното жури присъди на Пламен Карапейков трета награда в категория ученици до 15-годишна възраст.

Прочети още...

Отлично представяне на национално състезание по музика

За поредна година в град Пловдив, в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство се проведе Националното състезание по музика "Ключът на музиката". Състезанието е предназначено за ученици от 4 до 7 клас.

За участие на националния кръг на състезанието от СУ "Христо Ботев" – гр. Ивайловград се класираха четирима ученици: Анна Чанкова и Валерия Михалева - от 4 клас, Милко Войводов - от 5 клас и Даяна Авджиева - от 6 клас. За отличното си представяне участниците получиха грамоти и статуетки на ключа Сол.

Световен ден на водата

Учениците от извънкласна форма Екология заедно със свои съученици участваха в конкурс за есе на тема: "Водата - основен ресурс и наследство, което трябва да пазим ". Представянето на есетата бе посветено на Световния ден на водата 22 март. Денят се чества всяка година на 22 март, за да се привлече публичното внимание към значението на питейната вода. Цел на Световния ден на водата е и застъпничеството за устойчивото управление на ресурсите на питейна вода. Чистата вода е жизненоважна за здравето, но 10% от населението на Земята няма достъп до питейна вода, което увеличава риска от заразни заболявания и ранна смърт.

Прочети още...

Страница 8 от 43