Ден на отворените врати

Ученици и учители от СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград гостуваха на служители на гранична полиция по случай професионалния им празник. В Деня на отворените врати на Гранично полицейско управление – Ивайловград учениците и учителите имаха възможност дa ce зaпoзнaят c paбoтaтa нa гpaничнитe пoлицaи, дa нaблюдaвaт дeмoнcтpaции, дa paзглeдaт нaличнитe opъжия и тexниĸa и да посетят музея на граничарите.

 

Работна среща с директори на професионални гимназии и средни училища с паралелки за придобиване на професионална квалификация от област Хасково

Два дни - от 19 до 20 декември 2016 г. - СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград бе домакин на организираната от Регионално управление на образованието – Хасково работна среща с директори на професионални гимназии и средни училища с паралелки за придобиване на професионална квалификация. Събитието бе открито от г-жа Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование към РУО – Хасково. На срещата се обсъдиха предложенията на училищата за държавен план-прием за учебната 2017/2018 година. Всеки директор имаше възможност да представи заявения от него прием чрез кратка компютърна презентация, която съдържаше информация по чл. 144, ал. 1 от ЗПУО и чл. 50, ал. 1, т. 4, т. 5 и т. 6 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, а именно:

- анализ на изпълнението на план-приема за предходните три години - утвърден и реализиран план-прием, пълняемост на паралелките, ученици от други области записани в училището в %;

Прочети още...

Коледен празник на цифрите

Вечерта на 20 декември се превърна в истински празник за първокласниците. Те показаха на своите родители, че са научили успешно цифрите и с лекота решават задачите. Вълшебството на Коледа и празничното настроение беше засилено от красивите снежинки, които танцуваха и разказаха приказката „Дядовата ръкавичка”. А появата на добрия Дядо Коледа беше причина за силна радостна еуфория на малките палавници.

 

Нека бъдем по-добри

На 19.12.2016 г. второкласниците посетиха Дом за стари хора и Дневен център за деца с увреждания. Със своите Коледно - Новогодишни стихотворения и песни те създадоха истински празник за възрастните хора и децата. ‘’Нека бъдем по-добри, не само в такива дни!’’ бе тяхното послание, което докосна сърцата на всички. Учениците подариха и ръчно изработени картички.

На гости на Втора гимназия в гр. Димотика, Р Гърция

На 16.12.2016 година ученици и учители, водени от директора на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград, гостуваха на побратимената Втора гимназия в град Димотика, Р Гърция. Основна цел на посещението в навечерието на Коледно – Новогодишните празници бе среща между ученици от двете училища. В тази връзка се проведе приятелска среща по волейбол между отбори на двете училища. След оспорван двубой тимът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград победи домакините. На отбора победител бе връчена купа от директора на Втора гимназия, а също и медали на двата отбора. Преди началото на срещата и по време на почивките мужду геймовете ученици от двете училища представиха народни хора и модерни танци. Ивайловградските ученици подариха на своите гръцки приятели коледни сувенири, изработени в училище. След спортното мероприятие българската група посети местния музей.

Прочети още...

Страница 9 от 42