Bonne fete, les francophones!

Отново 20 март - Международният ден на френския език, вдъхнови художествения талант на децата ни. В часовете по френски език и изобразително изкуство учениците от СУ "Христо Ботев" сътвориха света на любовта, приятелството, доверието и споделянето в красиви рисунки, с които подредиха изложба "Езика на любовта срещу езика на омразата", открита от Директора – г-жа Хорозова. Най- малките франкофони от трети клас с удоволстие изписаха балони с френски думи и изрази за обич, нежност и благодарност, които ще подарят на свои приятели. Така училището ни се превърна в духовна територия на доброто, малка частичка от голямото световно семейство на франкофонията.

Прочети още...

ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ОБЕКТИ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ОТ ОБЩИНА ИВАЙЛОВГРАД

Клубът за ООН при СУ „Христо Ботев” - Ивайловград представи презентация на тема: „Културно-историческо наследство и природни забележителности в Ивайловградския край”. Целта бе популяризиране на обектите с национално значение от родния край. Някои от обектите и забележителностите бяха познати на учениците, за други получиха нова информация. С презентацията се показа и богатството на растителни и животински видове в родния ни край. Представянето си учениците завършиха с думите: „Не може да се опише с думи магията на това място - Ивайловград и на чистата природа. Трябва да се види.”

Отлично представяне на ученици на Областното ученическо първенство по шахмат

На 09.03.2017 г. в Младежки център – гр. Хасково се проведе Областното ученическо първенство по шахмат. В него взеха участие отбори от различни учебни заведения от Хасковска област. Във възрастова група V – VІІ клас отборът на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград в състав: Димитър Ингилизов, Васил Атанасов, Александър Абаджиев и Росимира Георгиева, извоюва престижното І-во място и се класира за следващият етап – Зонално ученическо първенство. Отборът от възрастова група VІІІ – Х клас в състав: Александър Петков, Християн Чакъров, Пламен Карапейков и Добромира Бойназлиева, се класира на ІІІ – то място.

 

1 МАРТ – БАБА МАРТА

Второкласниците, участващи в занимание по интереси „Художествено слово”, поздравиха първокласниците с песни и стихотворения по случай настъпването на Баба Марта. Те им разказаха как се е празнувал обичаят в миналото и им подариха ръчно изработени мартеници. Малките рецитатори посетиха и Дома за стари хора в гр. Ивайловград. Със своите стихове и песни за Баба Марта те създадоха един истински празник за възрастните хора. На всички присъстващи учениците вързаха мартеници, както повелява обичаят – с гиздост да се посрещне Баба Марта.

Ден на розовата фланелка

Учениците от Клуба за ООН при СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград отбелязаха Деня на розовата фланелка и казаха „НЕ!” на кибертормоза. Облечени в розово, те запознаха учениците от различните класове с опасността от кибертормоза и овладяването на знания и умения за противопоставянето му. Призоваха връстниците си да бъдат бдителни и да подкрепят „Анти – тормоз” с плакат, стикер, снимка, стих, послание в Интернет.

Прочети още...

Страница 9 от 43