Около света с Росен Андрей Охеда

Срещата на учениците  от СУ  "Христо Ботев" с пътешественика Росен Андрей Охеда  премина с голям интерес и продължи повече от два часа. Той разказа за невероятните си приключения и красивите места, на които е бил на всички континенти. За Росен невероятните преживявания се дължат на прекрасната природа, но и на срещите  му с различни хора.

Авантюристът сподели, че хората в повечето случаи са добронамерени и  дадеш ли доброта на един човек, е много трудно той да не ти отвърне със същото. В разказите на Росен Охеда се появяват и трудни истории, почти невъзможни ситуации, в които е попадал с реален риск за живота.

Прочети още...

Национална седмица на четенето

По повод Националната седмица на четенето първокласниците получиха специална изненада от учениците от ІV а клас – „големите“ им прочетоха български народни приказки, приказки от Елин Пелин и Ран Босилек, показаха им вълшебния свят на писаното слово.

Прочети още...

ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА /1914 – 1918/ Г. И УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЕЯ

 

Деветокласници от СУ „Христо Ботев” гостуваха на Общинския исторически музей – Ивайловград. Поводът бе Първата световна война /1914-1918 г./. Служителите на музея и Туристическия информационен център – Добрина Чотрова, Николай Кайряков и Георги Дамянов - изнесоха беседа за причините, избухването, последиците от войната и участието на България в нея. Те представиха пред учениците интересни и малко популярни факти от това световно събитие на ХХ век. Атракция за деветокласниците бе представената експозиция от оръжия, използвани по време на сражения, от Османския период и Първата световна война.

Прочети още...

СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 30 септември

За първа година СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 30 септември. Учениците от училището се присъединиха към хиляди други свои връстници от цялата страна, като взеха участие в широк спектър от спортове. Празникът започна с аеробика и народни хора. За най-малките ученици от 1 до 4 клас бяха организирани щафетни игри и топка над мрежа, а 5 и 6 клас участваха в турнир по футбол. Истинска атракция на спортния ден бяха стрийт фитнесът и лицевите опори за издръжливост.

Прочети още...

15 СЕПТЕМВРИ – ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени и буди размисли. На този ден всяка година училищата разтварят широко своите врати и с радост посрещат всички ученици.

На 15 септември тържествено в двора на СУ "Христо Ботев" се откри новата учебна 2016/2017 година.  

Прочети още...

Страница 9 от 39