2 ФЕВРУАРИ – СВЕТОВЕН ДЕН НА ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ

Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. По този повод учениците от клуб „Екология” изготвиха презентация за влажните зони.

През 1971 г. на същата дата в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони - Рамсарска конвенция. "Влажните зони – намаляват риска от природни бедствия“ е мотото на тазгодишната кампания по отбелязването на Световния Ден на влажните зони - 02.02.2017 г. Целта е повишаване осведомеността за ползите на влажните зони за човечеството и планетата. Повече от един милиард души по целия свят зависят от мочурища, за да получават доходи, от дейности като риболов, оризопроизводство, продажба на вода, транспорт, туризъм и много други.

 

Коледен спектакъл

В навечерието на едни от най-светлите празници – Коледа и Нова година, учениците от ІІІ а клас, участващи в извънкласната дейност Учебен театър, представиха драматизация по приказки за Коледа. Малките артисти се превъплътиха в образи на герои, чрез които пренесоха зрителите в тихата и свята нощ на Рождество Христово. Емоционалната игра на третокласниците припомни думи като обич, състрадание, милосърдие. Децата пожелаха на всички повече радост, любов и закрила, да носят коледния дух в сърцата си, да бъдат по-добри, по-милосърдни и по-истински.

 

Ден на отворените врати

Ученици и учители от СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград гостуваха на служители на гранична полиция по случай професионалния им празник. В Деня на отворените врати на Гранично полицейско управление – Ивайловград учениците и учителите имаха възможност дa ce зaпoзнaят c paбoтaтa нa гpaничнитe пoлицaи, дa нaблюдaвaт дeмoнcтpaции, дa paзглeдaт нaличнитe opъжия и тexниĸa и да посетят музея на граничарите.

 

Работна среща с директори на професионални гимназии и средни училища с паралелки за придобиване на професионална квалификация от област Хасково

Два дни - от 19 до 20 декември 2016 г. - СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград бе домакин на организираната от Регионално управление на образованието – Хасково работна среща с директори на професионални гимназии и средни училища с паралелки за придобиване на професионална квалификация. Събитието бе открито от г-жа Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование към РУО – Хасково. На срещата се обсъдиха предложенията на училищата за държавен план-прием за учебната 2017/2018 година. Всеки директор имаше възможност да представи заявения от него прием чрез кратка компютърна презентация, която съдържаше информация по чл. 144, ал. 1 от ЗПУО и чл. 50, ал. 1, т. 4, т. 5 и т. 6 от Наредба №10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, а именно:

- анализ на изпълнението на план-приема за предходните три години - утвърден и реализиран план-прием, пълняемост на паралелките, ученици от други области записани в училището в %;

Прочети още...

Коледен празник на цифрите

Вечерта на 20 декември се превърна в истински празник за първокласниците. Те показаха на своите родители, че са научили успешно цифрите и с лекота решават задачите. Вълшебството на Коледа и празничното настроение беше засилено от красивите снежинки, които танцуваха и разказаха приказката „Дядовата ръкавичка”. А появата на добрия Дядо Коледа беше причина за силна радостна еуфория на малките палавници.

 

Страница 10 от 43