1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

С традиционно факелно шествие по централната улица на Ивайловград и тази година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград отбелязя Деня на народните будители - 1 ноември. В шествието участваха учители и ученици от гимназията. То бе водено от барабанчик и знаменната група на училището. Ученици носеха портрети на изтъкнати български просветни, културни дейци и революционери.Тържеството продължи на площада в града под звуците на химна на народните будители и фанфарната музика на училището.

            В празничното си слово г-жа Александра Хорозова - Директор на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград поздрави всички учители, културни и просветни дейци и подчерта, че "Днес, на 1-ви ноември в Деня на народните будители се покланяме на хилядите знайни и незнайни книжовници, учители, просветители, борци за национално освобождение, пробуждали вярата, силата, оптимизма на народа ни в трудни времена на насилие, отчаяние, бездуховност.

Прочети още...

Halloween Party

За поредна година СУ "Христо Ботев" организира Halloween Party. Децата обичат да се маскират. Събитието се превърна в празник за тях. Най-много бяха вещиите, след тях - вампирите, героите от приказки и филми. Партито бе изпълнено с много настроение. Бяха раздадени много награди. Спонсор на проявата бе „Винивел ООД – винарска изба Ямантиеви“.

Прочети още...

Около света с Росен Андрей Охеда

Срещата на учениците  от СУ  "Христо Ботев" с пътешественика Росен Андрей Охеда  премина с голям интерес и продължи повече от два часа. Той разказа за невероятните си приключения и красивите места, на които е бил на всички континенти. За Росен невероятните преживявания се дължат на прекрасната природа, но и на срещите  му с различни хора.

Авантюристът сподели, че хората в повечето случаи са добронамерени и  дадеш ли доброта на един човек, е много трудно той да не ти отвърне със същото. В разказите на Росен Охеда се появяват и трудни истории, почти невъзможни ситуации, в които е попадал с реален риск за живота.

Прочети още...

Национална седмица на четенето

По повод Националната седмица на четенето първокласниците получиха специална изненада от учениците от ІV а клас – „големите“ им прочетоха български народни приказки, приказки от Елин Пелин и Ран Босилек, показаха им вълшебния свят на писаното слово.

Прочети още...

ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА /1914 – 1918/ Г. И УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЕЯ

 

Деветокласници от СУ „Христо Ботев” гостуваха на Общинския исторически музей – Ивайловград. Поводът бе Първата световна война /1914-1918 г./. Служителите на музея и Туристическия информационен център – Добрина Чотрова, Николай Кайряков и Георги Дамянов - изнесоха беседа за причините, избухването, последиците от войната и участието на България в нея. Те представиха пред учениците интересни и малко популярни факти от това световно събитие на ХХ век. Атракция за деветокласниците бе представената експозиция от оръжия, използвани по време на сражения, от Османския период и Първата световна война.

Прочети още...

Страница 10 от 40