Магдалена Райкова с първа награда на Националната ученическа историческа конференция на тема: „140 години от Руско-турската война 1877 – 1878 г.”

Ученическа конференция на тема: „140 години от Руско – турската война 1877-1878 г.” с организатор СУ „Петко Рачов Славейков“ - Кърджали и Школа „ИстОрика“, под патронажа на кмета на Община Кърджали и с подкрепата на РУО – Кърджали бе проведена в периода 02.03 – 04.03. 2018 г. В нея участваха над 80 ученици от прогимназиален и гимназиален етап на образование (V - XII клас) от цялата страна. За първи път в конференцията имаше и международно  участие с три  разработки на ученици  от Челябинска област, Русия. На откриването присъства внучката на опълченец от Руско-турската война.

Прочети още...

Нов автобус вози учениците от СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Днес се състоя церемония по освещаването на новия училищен автобус на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград, предоставен от Министерството на образованието и науката. Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, който бе на официално посещение в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград на 16.01.2018 г., обяви, че в едномесечен срок училището ще получи новото превозно средство. 

Прочети още...

Конкурс рецитал под надслов „Заветите на Ботев”

СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград организира конкурс рецитал под надслов „Заветите на Ботев”, посветен на 170 години от рождението на поета революционер Христо Ботев. В надпреварата взеха участие ученици, любители и почитатели, на художественото слово, които преминаха успешно първо конкурса по класове и паралелки в навечерие на рождената дата на безсмъртния поет революционер. Те бяха разпределени в две възрастови групи: IV – VII клас и VIII – ХI клас.

Прочети още...

Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев посети СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев бе на официално посещение в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград. Той бе придружаван от г-жа Христина Боева – Началник на РУО – Хасково, г-н Иван Ванчев – Началник отдел „АПФСИО” в РУО - Хасково, г-жа Йовка Кабова – главен юрисконсулт в РУО – Хасково. Гости на събитието бяха и г-жа Диана Овчарова – кмет на Община Ивайловград, и г-жа Дарина Кисьова – Зафирова – председател на Общинския съвет в Ивайловград.

Прочети още...

Страница 2 от 44