Нов автобус вози учениците от СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Днес се състоя церемония по освещаването на новия училищен автобус на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград, предоставен от Министерството на образованието и науката. Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, който бе на официално посещение в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград на 16.01.2018 г., обяви, че в едномесечен срок училището ще получи новото превозно средство. 

Прочети още...

Конкурс рецитал под надслов „Заветите на Ботев”

СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград организира конкурс рецитал под надслов „Заветите на Ботев”, посветен на 170 години от рождението на поета революционер Христо Ботев. В надпреварата взеха участие ученици, любители и почитатели, на художественото слово, които преминаха успешно първо конкурса по класове и паралелки в навечерие на рождената дата на безсмъртния поет революционер. Те бяха разпределени в две възрастови групи: IV – VII клас и VIII – ХI клас.

Прочети още...

Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев посети СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев бе на официално посещение в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград. Той бе придружаван от г-жа Христина Боева – Началник на РУО – Хасково, г-н Иван Ванчев – Началник отдел „АПФСИО” в РУО - Хасково, г-жа Йовка Кабова – главен юрисконсулт в РУО – Хасково. Гости на събитието бяха и г-жа Диана Овчарова – кмет на Община Ивайловград, и г-жа Дарина Кисьова – Зафирова – председател на Общинския съвет в Ивайловград.

Прочети още...

Коледно тържество в първи клас

С много вълнение и радост първокласниците от СУ “Христо Ботев” – Ивайловград отбелязаха предстоящите Коледни празници.
    Децата изпълниха стихотворения и песни и показаха с какво нетърпение очакват Коледа и Нова година. Пред своите родители и гости те  рецитираха стихове за зимата, радостта на децата и очакването на много подаръци.
    Най-силни емоции предизвика идването на Дядо Коледа, който поздрави малките ученици и им подари книжки и лакомства.

Побратимяване на две училища – СУ „Христо Ботев“ - гр. Ивайловград и Първа гимназия в гр. Орестиада, Р Гърция

СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград се побратими с Първа гимназия в Орестиада, Р Гърция. След поредица от срещи между ръководствата и учители от двете гимназии на 19.12.2017 г. директорите на двете образователни институции – г-жа Александра Хорозова и г-н Георгиос Стергатос – подписаха в Орестиада протокол за побратимяване с цел укрепване на връзките в образованието и културната идентичност между българите и гърците. Основна цел на побратимяването е създаване на дух на приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете училища чрез разширяване и разнообразяване на взаимно организираните мероприятия в областта на образованието и културата, сравняване на минало и настояще в търсене на приликите и различията на двете европейски страни чрез изучаване на културното наследство на двата района, осъзнаване на европейското единство в средата на националните специфики и езиковото разнообразие.
            Побратимяването продължи с приятелска среща по волейбол, хора и танци.
Директорът на СУ „ Христо Ботев” покани своите гръцки колеги да присъстват на празника на Ивайловград – 14 февруари.

Страница 2 от 43