НЕ  НА  ВОЙНАТА  ПО  ПЪТИЩАТА !

14 ученици от ІІ, ІІІ и ІV клас се включиха в националния конкурс за рисунки Не на войната по пътищата!“, организиран от СНЦ Стоп на войната по пътищата, родителите на загиналите на връх  Великден 2011 г. в Симеоновград шест деца и община Симеоновград.

Децата знаят, че трябва да бъдат много внимателни участници в пътното движение. Изучават правилата за безопасност на движе-нието по пътищата. Но са сигурни, че възрастните са длъжни да бъдат още по-отговорни. Защото са големи, могат повече и знаят, че ...

ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО !

 

 Когато разбраха за съдържанието на конкурса, малките ученици от СУ “Христо Ботев” – Ивайловград рисуваха с голямо желание, макар и да са несъвършени художници. Най-важното е да станат добри хора.

1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

С традиционно факелно шествие по централната улица на Ивайловград и тази година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград отбелязя Деня на народните будители - 1 ноември. В шествието участваха учители и ученици от гимназията. То бе водено от барабанчик и знаменната група на училището. Ученици носеха портрети на изтъкнати български просветни, културни дейци и революционери.Тържеството продължи на площада в града под звуците на химна на народните будители и фанфарната музика на училището.

            В празничното си слово г-жа Александра Хорозова - Директор на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград поздрави всички учители, културни и просветни дейци и подчерта, че "Днес, на 1-ви ноември в Деня на народните будители се покланяме на хилядите знайни и незнайни книжовници, учители, просветители, борци за национално освобождение, пробуждали вярата, силата, оптимизма на народа ни в трудни времена на насилие, отчаяние, бездуховност.

Прочети още...

Halloween Party

За поредна година СУ "Христо Ботев" организира Halloween Party. Децата обичат да се маскират. Събитието се превърна в празник за тях. Най-много бяха вещиите, след тях - вампирите, героите от приказки и филми. Партито бе изпълнено с много настроение. Бяха раздадени много награди. Спонсор на проявата бе „Винивел ООД – винарска изба Ямантиеви“.

Прочети още...

Около света с Росен Андрей Охеда

Срещата на учениците  от СУ  "Христо Ботев" с пътешественика Росен Андрей Охеда  премина с голям интерес и продължи повече от два часа. Той разказа за невероятните си приключения и красивите места, на които е бил на всички континенти. За Росен невероятните преживявания се дължат на прекрасната природа, но и на срещите  му с различни хора.

Авантюристът сподели, че хората в повечето случаи са добронамерени и  дадеш ли доброта на един човек, е много трудно той да не ти отвърне със същото. В разказите на Росен Охеда се появяват и трудни истории, почти невъзможни ситуации, в които е попадал с реален риск за живота.

Прочети още...

Национална седмица на четенето

По повод Националната седмица на четенето първокласниците получиха специална изненада от учениците от ІV а клас – „големите“ им прочетоха български народни приказки, приказки от Елин Пелин и Ран Босилек, показаха им вълшебния свят на писаното слово.

Прочети още...

Страница 12 от 43