ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА /1914 – 1918/ Г. И УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЕЯ

 

Деветокласници от СУ „Христо Ботев” гостуваха на Общинския исторически музей – Ивайловград. Поводът бе Първата световна война /1914-1918 г./. Служителите на музея и Туристическия информационен център – Добрина Чотрова, Николай Кайряков и Георги Дамянов - изнесоха беседа за причините, избухването, последиците от войната и участието на България в нея. Те представиха пред учениците интересни и малко популярни факти от това световно събитие на ХХ век. Атракция за деветокласниците бе представената експозиция от оръжия, използвани по време на сражения, от Османския период и Първата световна война.

Прочети още...

СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 30 септември

За първа година СУ „Христо Ботев“ отбеляза Европейския ден на спорта в училище /European School Sport Day/ – 30 септември. Учениците от училището се присъединиха към хиляди други свои връстници от цялата страна, като взеха участие в широк спектър от спортове. Празникът започна с аеробика и народни хора. За най-малките ученици от 1 до 4 клас бяха организирани щафетни игри и топка над мрежа, а 5 и 6 клас участваха в турнир по футбол. Истинска атракция на спортния ден бяха стрийт фитнесът и лицевите опори за издръжливост.

Прочети още...

15 СЕПТЕМВРИ – ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени и буди размисли. На този ден всяка година училищата разтварят широко своите врати и с радост посрещат всички ученици.

На 15 септември тържествено в двора на СУ "Христо Ботев" се откри новата учебна 2016/2017 година.  

Прочети още...

ДЕЦА ДАРЯВАТ ЗА ДЕЦА

 

В навечерие на новата учебна 2016/2017 година деца завършиха своята благотворителна кампания „От деца за деца“. Средствата, събрани от собственоръчно изработените и продадени от тях гривнички и пръстенчета, те дариха на СУ „Христо Ботев“ за подпомагане на деца в неравностойно положение, на деца в нужда. Г-жа Александра Хорозова – директор на училището, благодари на малчуганите за благородната им постъпка, пожела им успешна нова учебна година и да не престават да даряват добро.

 

СЪОБЩЕНИЕ – ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

Ръководството на СУ “Христо Ботев” – гр. Ивайловград съобщава на всички ученици, че  тържеството по случай откриването на новата учебна 2016/2017 година ще се проведе на 15 септември /четвъртък/ от 10.00 часа в двора на училището.

Всички ученици трябва да бъдат в училище в 9.45 часа.

 

 

 

Александра Хорозова - Директор на СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград

Страница 13 от 43