ВОЛЕЙБОЛЕН ТУРНИР

  На 21.11.2016 г. в СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград стартира традиционното вътрешноучилищно първенство по волейбол. В надпреварата ще вземат участие 5 отбора от VІІІ до ХІІ клас. Ще бъдат изиграни 10 срещи по схемата всеки срещу всеки.

 

ГРАФИК

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ВОЛЕЙБОЛНИТЕ СРЕЩИ

21.11.2016 г. - ПОНЕДЕЛНИК

VІІІ клас – ІХ клас

ХІ клас – ХІІ клас

24.11.2016 г. - ЧЕТВЪРТЪК

VІІІ клас – Х клас

ІХ клас – ХІІ клас

28.11.2016 г. - ПОНЕДЕЛНИК

VІІІ клас – ХІ клас

Х клас – ХІІ клас

01.12.2016 г. - ЧЕТВЪРТЪК

VІІІ клас – ХІІ клас

ІХ клас – ХІ клас

05.12.2016 г. - ПОНЕДЕЛНИК

ІХ клас – Х клас

Х клас – ХІ клас

 

Волейболните срещи ще се провеждат във физкултурния салон на училището с начален час 13.30 часа.

Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е обявена за „Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортните произшествия”.  През 2016 - та година календарният ден за възпоменание на жертвите  е 20 ноември.

По този повод ученици и Комисията за Безопасност на движението по пътищата в СУ “Христо Ботев” – Ивайловград издадоха информационно табло с призив към подрастващите, рисунки на ученици и снимки. В навечерието на Световния ден за възпоменание 14 ученици от ІІ, ІІІ и ІV клас се включиха в националния конкурс за рисунки “Не на войната по пътищата“, организиран от СНЦ Стоп на войната по пътищата”, родителите на загиналите на връх  Великден 2011 г. в Симеоновград шест деца и община Симеоновград.

 

 Продължава и редовното обучение на малките ученици по БДП в часа на класа, за което всички разполагат с тетрадки по БДП, използват се комплекти специализирани табла за всеки клас и презентации.

 

 

НЕ  НА  ВОЙНАТА  ПО  ПЪТИЩАТА !

14 ученици от ІІ, ІІІ и ІV клас се включиха в националния конкурс за рисунки Не на войната по пътищата!“, организиран от СНЦ Стоп на войната по пътищата, родителите на загиналите на връх  Великден 2011 г. в Симеоновград шест деца и община Симеоновград.

Децата знаят, че трябва да бъдат много внимателни участници в пътното движение. Изучават правилата за безопасност на движе-нието по пътищата. Но са сигурни, че възрастните са длъжни да бъдат още по-отговорни. Защото са големи, могат повече и знаят, че ...

ЖИВОТЪТ Е С ПРЕДИМСТВО !

 

 Когато разбраха за съдържанието на конкурса, малките ученици от СУ “Христо Ботев” – Ивайловград рисуваха с голямо желание, макар и да са несъвършени художници. Най-важното е да станат добри хора.

1 НОЕМВРИ – ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

С традиционно факелно шествие по централната улица на Ивайловград и тази година СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград отбелязя Деня на народните будители - 1 ноември. В шествието участваха учители и ученици от гимназията. То бе водено от барабанчик и знаменната група на училището. Ученици носеха портрети на изтъкнати български просветни, културни дейци и революционери.Тържеството продължи на площада в града под звуците на химна на народните будители и фанфарната музика на училището.

            В празничното си слово г-жа Александра Хорозова - Директор на СУ "Христо Ботев" - гр. Ивайловград поздрави всички учители, културни и просветни дейци и подчерта, че "Днес, на 1-ви ноември в Деня на народните будители се покланяме на хилядите знайни и незнайни книжовници, учители, просветители, борци за национално освобождение, пробуждали вярата, силата, оптимизма на народа ни в трудни времена на насилие, отчаяние, бездуховност.

Прочети още...

Halloween Party

За поредна година СУ "Христо Ботев" организира Halloween Party. Децата обичат да се маскират. Събитието се превърна в празник за тях. Най-много бяха вещиите, след тях - вампирите, героите от приказки и филми. Партито бе изпълнено с много настроение. Бяха раздадени много награди. Спонсор на проявата бе „Винивел ООД – винарска изба Ямантиеви“.

Прочети още...

Страница 13 от 44